Een nieuwe computer | Internet en netwerken | Reparatie en schoonmaak | Camera's en recorders | Datarecovery | Service en nazorg

 

Internet en netwerken

Als u overweegt om een internet abonnement te nemen of over te stappen op ADSL of kabelinternet, neemt u dan contact met mij op. Ik leg u gratis en vrijblijvend uit wat de verschillen zijn en bekijk samen met u de beste oplossing.

Desgewenst verzorg ik voor u de aanleg van uw internetaansluiting, uw thuisnetwerk of uw internet+bellen. Dat kan zowel bedraad als draadloos. Of draadloos voor u geschikt is, hangt met name af van de bouw van uw huis of kantoor. Draadloze (Wifi) signalen zijn erg gevoelig voor gewapend beton, stroomdraden, koperen leidingen en electrische apparaten. Wanneer u een rechte lijn trekt tussen zender en ontvanger, dan moeten daar zo weinig mogelijk stoorders tussen zitten. De storingsgevoeligheid kan verminderd worden door het gebruik van routers of access points met meerdere antennes. Draadloze netwerken moeten goed beveiligd worden om te voorkomen dat anderen uit uw naam het internet misbruiken. Goede draadloze routers zijn verkrijgbaar vanaf € 75,00. Daar komen dan de kosten van de zendontvanger voor uw pc nog overheen.
Het is dus belangrijk om vantevoren te weten of in uw huis of kantoor zo'n draadloos netwerk kan werken.

Er is tegenwoordig een goed alternatief voor draadloos in de vorm van ethernet via het stopcontact. Er wordt dan een apparaatje in het stopcontact gestoken in de buurt van uw router of modem. Deze wordt op router of modem aangesloten. Eenzelfde apparaatje komt in de buurt van uw computer in het stopcontact en wordt op uw computer aangesloten. U hebt dan een storingsvrije draadverbinding zonder dat u extra kabels hoeft te leggen.

Ik wil desgewenst ook voor de aanvraag van uw kabel- of ADSL-aanvraag zorg dragen (voorzover dat door de provider wordt geaccepteerd). Ook dan krijgt u een doe-het-zelf pakket thuisgestuurd dat u zelf kunt aanleggen of door mij kunt laten doen.

Tenslotte kan ik voor u wijzigingen in uw telefoonaansluitingen aanbrengen.